BUGÜN BİZDEN DİREKSİYON DERSİ ALMAK İSTERMİSİNİZ ?
   

KAZA YERİNDE İLK YARDIM UYGULAMASI

 

 

     Bir kazaya karışmak ya da şahit olmak son derece travmatik bir deneyim olabilir.

     Çoğu insan için bir kaza yerinde ilk yardım uygulama fırsatı beklenmedik bir anda ortaya çıkar ve yine çoğu insanda ilk yardım bilgisinden yoksun olduğunu öğrenmek şok etkisi yaratır.

     Hiç örgün ilk yardım eğitimi almadıysanız, bunun öğrenilmesi gereken mükemmel bir beceri olduğunu belirtmek isteriz. Mümkün olduğunda bu eğitimi almayı düşünmelisiniz. Ancak o zamana dek, bir kaza yerinde ilk yardım uygularken göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli noktaları bilmenizde fayda var:

 

Kaza Yerinin Değerlendirilmesi

 

     Bir kaza yerinde ilk yardım uygularken daima göz önünde bulundurmanız gereken birtakım basit önlemler vardır; bu önlemlerin bazıları ilk yardımı uygulamadan önce alınır. Bunlardan en önemlisi, kaza yerinin değerlendirilmesidir. Bu değerlendirme sizin kendi emniyetinizi sağlama alarak diğerlerine yardım etmenizi sağlayacaktır.

 

Kaza yerinin değerlendirilmesinde önemli noktalar:

  • Kaza yerine bakın ve tehlikenin devam edip etmediğini tespit edin. Yakınınızda akan bir trafik varsa, sürücüleri bir şekilde kaza yeri konusunda uyarın ve akan trafiğin kendiniz ve diğerleri için tehlike arz etmemesini sağlayın.

  • Yardım edebilecek birilerini arayın – Size yardım edebilecek biri olup olmadığını kontrol edip siz aramadıysanız, bu kişilere acil durum servislerini aramalarını söyleyin.

  • Sakin olun – Sizin heyecan ve duygusal durumunuz şokta olan veya kazada yaralanan kurbanları etkileyebilir; bu nedenle soğukkanlı olmaya çalışın.

 

Kazazedelerin Değerlendirilmesi

 

     Kaza yeri emniyete alındıktan sonra kaza yerindeki kazazedeler değerlendirilebilir. Aynı zamanda acil durum servislerini aramanız gerekip gerekmediğine ve hangi servisleri aramanız gerektiğine ilişkin bir değerlendirme yapın. Kazazedelerin değerlendirilmesinde göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli noktalar vardır:

  • Daima tepki vermeyenlerle öncelik verin. Siz acı içinde bağıranlara öncelik vermenizin daha iyi olacağını düşünebilirsiniz; ancak bir kazazede kendinden geçmişse, daha kötü durumda olabilir ve dolayısıyla ilk yardıma ihtiyacı olan odur.

  • Görünürde yaralanma belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Dışarıdan yaralanmaların farkında olursanız, bu yaralılara nasıl müdahale edeceğinizi anlamanız daha kolay olabilir.

İlk Yardım Kurallarına Uyun

 

     Bütün ilk yardım tedavilerinde olduğu gibi, ilk yardımın Tepki ve Nefes Alma kurallarına uyun. Kazazedenin tepki verip vermediğini kontrol edin, kazazedenin bilinci açık mı? Kazazede nefes alıyor mu yoksa nefes almaya mı çalışıyor? Kazazedenin kanaması var mı? Kazazedenin bilincinin açık olup olmadığını anlamanın en iyi yolu hafifçe köprücükkemiğine vurup gözlerini açmasını söylemek ve bir-iki soru sormaktır (parmaklarınızı gösterip bu kaç diye sormak gibi). Şayet kazazede tepki vermezse, nefes alıp almadığını kontrol edip ilk yardımın ABC’sinin uygulanmasına gerek olup olmadığını değerlendirin.

  • A. Airway – Solunum Yolu. Kazazedenin solunum yolunu kontrol edin. Ancak bu işlemi yalnızca kazazede boyun veya belinden yaralanmamışsa yapın; çünkü daha fazla hareket daha fazla yaralanmaya neden olabilir.

  • B. Breathing – Nefes Alma. Solunum yolunun açık olduğunu gördükten sonra kazazedenin gerçekten nefes alıp almadığını kontrol edin. Bunu kazazedenin nefesini dinlemek ya da hissetmek yoluyla yapabilirsiniz. Kazazedenin göğsünün hareket edip etmediğini de kontrol edebilirsiniz.

  • C. Circulation – Dolaşım. Bir kişi nefes alıyor, konuşuyor ve hareket ediyorsa, dolaşım sorunu en az seviyededir. Ancak kazazede bu eylemlerden hiçbirini yapmıyorsa, kalp masajı uygulamanız gerekebilir. Yalnızca her yönüyle kalp masajı eğitimi almışsanız bu yöntemi uygulayın.

   

     Özetle belirtecek olursak, bir kaza yerinde ilk yardım uygularken hatırlamanız gereken temel nokta kendinizi emniyete almanız, kazazede için daha fazla yaralanmaya neden olmadan elinizden geleni yapmanız ve gerekirse acil durum servislerine haber vermenizdir. Bir insanın hayatını kurtarabileceğinizi bilmek son derece güçlü bir motivasyon aracıdır. Koşullar müsaitse bir ilk yardım kursuna gidin ya da bilginizi arttıracak bir ilk yardım kitabı okuyun.

     

Bir Yayanın Karıştığı Bir Kaza mı Yaptınız?

     Ne kadar korkarsanız korkun, bir yayaya çarpabilir yada tesadüfi böyle bir olaya şahit olabilirsiniz. Yayalar, her yıl Türkiye’de yol kazalarında yaralananların %12’sini, ölümlerin %21’ini oluşturmaktadır. Böyle bir durum sizin başınıza gelse ne yaparsınız? Yükümlülükleriniz nelerdir?

   

Trafik Kazası – Yükümlülükleriniz

     Öncelikle, durmalısınız. Bir süre kaza yerinde kalarak kişisel bilgilerinizi kazaya karışan birine doğrudan veya dolaylı olarak vermelisiniz. Size sorulduğunda adınızı ve adresinizi, araç sahibinin adını (araç size ait değilse) ve aracın tescil numarasını bildirmekle yükümlüsünüz. Kişisel bilgilerinizi kaza yerinde bulunan birine bildirmediğiniz takdirde, polisle irtibata geçip kazayı bildirmekle yükümlüsünüz.

     Ayrıca polis memurunun yahut kazaya karışan birinin talebi üzerine sigorta belgenizi göstermeniz zorunludur. Kaza yerinde sigorta belgenizi göstermediğiniz takdirde, kazayı polise bildirmek ve sigorta belgenizi  göstermekle yükümlüsünüz.

     Bütün kazalarda olduğu gibi, bir yayanın karıştığı bir kazada da olayı sigorta şirketinize bildirmekle yükümlüsünüz.

Kaza Tazminat Talepleri

     Kazazede yaya tazminat için sizi dava etmeyi tercih edebilir. Bu tür tazminat taleplerinin büyük kısmı için mahkeme dışında uzlaşmaya varılır ve genelde faturayı sigorta şirketi tazmin eder. Bir kazanın sorumluluğunun kime ait olduğu yahut talep edilen tazminat miktarı konusunda ihtilaf varsa, dava genellikle mahkemeye gider.

     Yayanın hatalı olduğunu ve kaza dolayısıyla yaralanıp maddi zarara uğradığınızı düşünüyorsanız, sizin de tazminat talebinde bulunma seçeneğiniz vardır. Yayaların çoğunlukla bu tür durumlar için sigortalanmadığını belirtmek isteriz; bu nedenle talep edilen miktar kişinin kendi cebinden çıkacak ve kendisi muhtemelen tazminatı karşılayacak durumda olmayacaktır.

Trafik Kazası – İleriye Yönelik Düşünmek

    Kazanın ayrıntılarının ileride ihtilaf konusu olabileceğini düşünüyorsanız, olay yerinde bulunan tanıklardan irtibat bilgilerini almaya çalışmalısınız. Kişiler size irtibat bilgilerini vermekle yükümlü değildir; dolayısıyla onların inisiyatifine kalmış durumdasınız. Bu kişilerin isim ve adreslerini dolaylı yollardan elde edebilirseniz, bazı durumlarda, onlar istemese de ileride ifade vermek zorunda kalabilirler.

   

    Eve gidince, olaylar hâlâ zihninizde tazeyken olanları yazıya geçirmelisiniz. Karşı tarafın size anında tazminat talebi ihbarında bulunması gerekmez; ancak normal şartlarda belirli bir süre içinde talepte bulunma hakkı saklıdır.

     Asla bir yayanın karıştığı bir kaza yapmamanızı dileriz. Bu belki de sizin hayatınızda asla gerçekleşmeyecek olan bir kâbus senaryosudur. Ancak bu ihtimal üstünde önceden biraz düşünmek size böyle bir durumla karşılaştığınızda duruma soğukkanlı ve yetkin bir şekilde müdahale etmeniz konusunda yardımcı olacaktır.

 

Maddi Hasarla Sonuçlanmış Kazalarda Anlaşma Nasıl Olur?

     Maddi hasarla sonuçlanan kazalarda kazaya karışan kişilerin tümü, yetkililerin gelmesine gerek görmez ve anlaşırlarsa durumu aralarında yazılı olarak tespit ederek olay yerinden ayrılabilirler. Bu şekilde bir anlaşma ile olay yerinden ayrılmış olan taraflar, meydana gelen zararın kendilerince doğrudan veya sigortaları tarafından karşılanacağı kabul etmiş sayılır. Ayrıca yazılı tespit yapmamış olsun veya olmasınlar sonradan yetkililerden trafik kazası tespit tutanağı düzenlemesi isteyemezler.

 

Kaza Yerinden Geçmekte Olanların Yükümlülükleri Nelerdir?

     Kaza yerinde usulüne uygun ilk yardım tedbirleri almak, Olayı en yakın polis veya kuruluşuna bildirmek, İstek halinde yaralıları en yakın sağlık kuruşuna göndermek.

Sigorta

     Araçlar trafiğe çıkarıldığında, geçerli teminat tutarları üzerinde yaptırılmış olan zorunlu mali mesuliyet sigorta poliçesinin araçta bulundurulması ve yetkililerin her isteyişinde gösterilmesi veya verilmesi mecburidir.

Asli Kusurlu Sayılan Durumlar Nelerdir?

     Kırmızı ışıklı trafik İşaretlerinde veya yetkili memurun dur İşaretinde geçmek. Taşıt Giremez' trafik işareti bulunan karayolunda veya bölünmüş karayolunda karşı yönden gelen trafiğin kullanıldığı şerit, rampa ve bağlantı yollarına girmek. İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girmek. Arkadan çarpmak. Geçme yasağı olan yerlerden geçmek. Doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak. Şeride tecavüz etmek. Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak. Kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak. Manevraları düzenlenen genel şartlara uymamak. Yerleşim birimleri dışındaki karayolunun taşıt yolu üzerinde, zorunlu haller dışında park etme ve duraklama ve her durumda gerekli tedbirleri almamak. Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak park edilmiş araçlara çarpmak.

Trafik Kazalarına Kim El Koyar?

     Trafik kazalarına; adli yönden gereği yapılmak üzere mahalli genel zabıtaca, kazanın oluş nedenlerini, iz ve delillerini belirleyerek trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek üzere de trafik zabıtasınca el konulur. Trafik zabıtasının görevli olmadığı veya bulunmadığı karayollarında meydana gelen kazalarda trafik kazası tespit tutanağı mahalli genel zabıtaca düzenlenir ve bir örneği o yerin trafik zabıtasına gönderilir.

Garanti Fonundan Hangi Durumlarda Yararlanılır?

     Zorunlu mali sorumluluk sigortasına tabi motorlu araçların sebep olacakları zararların, aşağıdaki durumlarda işletenin sorumluluğuna ilişkin kurallar uyarınca geçerli teminat tutarları dahilinde karşılanması amacıyla Garanti Formu oluşturulmuştur. Garanti Fonuna şu durumlarda başvurulur:
     Kazayı yapan motorlu aracın tespit edilmemesi durumunda kişiye gelen bedensel zararlar için, Kazanın meydana geldiği tarihte geçerli olan teminat tutarları dahilinde zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmamış olan işletenlerin neden olduğu bedensel zararlar için, Zorunlu mali sorumluluk sigortası yapan sigortacıların iflası halinde sigortacının ödemekle yükümlü olduğu maddi zararlar için, Çalınmış veya gasp edilmiş motorlu araç bir olaya sebep olmuş ve işleten de sorumlu değilse kişiye gelen zararlar İçin.

Maddi Hasarlı Trafik Kazasına Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?

     Eğer maddi hasarlı trafik kazasına karıştıysanız; trafik için ek bir tehlike yaratmayacak şekilde hemen durmak, trafik güvenliği için ışıklı işaret veya yansıtıcı cihazlar koyarak tedbir almak, olayı yetkili ve görevlilere bildirmek, onlar gelinceye kadar veya onların İznini almadan kaza yerinden ayrılmamakla yükümlüsünüz. Ancak, maddi hasarla sonuçlanan hazalarda; kazaya karışanlar olarak, yetkililerin gelmesine gerek görmez ve anlaşırsanız, durumu aranızda yazılı olarak tespit edip olay yerinden ayrılabilirsiniz. Bu şekildeki bir antlaşmayla olay yerinden ayrılmanız durumunda, kendi zararınızı karşılanacağınızı kabul etmiş sayılırsınız.

Araç İşletenlerin Hukuki Sorumluluğu ve Araç Sigortası

     Araç işleticilerinin sorumluluğu ile araçların sigorta ettirilmesi hususunda Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleriyle 'Kamu Araçları Garanti Fonu Yönetmeliği' hükümleri uygulanır.

Zarar, Ziyan ve Dava Açma

     Trafik davalarına Trafik mahkemelerinde, bulunmadığı takdirde Sulh Ceza Mahkemesinde bakılır. Doğrudan doğruya sigortacıya karşı dava açıldığı gibi hukuk mahkemesine de dava açılabilir.

Sorumluluğunuz

     İşlettiğiniz bir motorlu araçla bir kişinin ölümüne veya yaralanmasına veya bir şeyin zarara uğramasına sebep olursanız motorlu aracın işleteni olarak bu zarardan sorumlu olursunuz
 

Bir Hayvana Çarptığınızda Yapmanız Gerekenler

     Çoğu hayvan arabaların ya da genel olarak dış dünyanın farkında değildir. Araç kullandığınız sırada kazara bir hayvana çarptığınızda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

     

 

Hayvanlara Çarpmaktan Kaçınma Yolları

  • Yaban hayatının var olduğu açıklık alanlarda araç kullanırken yavaş ve dikkatli olmanız önemlidir.

  • Özellikle geceleri bu hususa dikkat etmelisiniz; zira kazaların %90’ı görüşün kısıtlı ve son dakika düzenlemelerini yapmanın zor olduğu karanlıkta meydana gelmektedir.

  • Gözleriniz ikaz levhaları arasın.

  • Emniyet kemerinizi takın.

  • Uzun farları yakın; bunlar hayvanın gözlerinde yansıyarak hayvanı görmenizi sağlayacaktır.

  • Alacakaranlık, sabahın erken saatleri ve hayvanların yazdan kışa geçilirken yuvalarına döndükleri zamanlar gibi kaza oranlarının yüksek olduğu zamanlarda yola çıkmaktan kaçının.

       

Yoldaki Hayvanlarla Başa Çıkmanın Yolları

  • Yolun ortasında duran hayvanlara korna çalmayın, onları korkutursunuz. Bunun yerine, hayvanlar gidene dek bekleyin. Bazı hayvanlar son derece yavaş hareket ettiğinden biraz sabırlı olmanız gerekecektir.

  • Karşınızdaki bir inek ya da geyik ise, uzun uzun basılan korna hayvanı korkutarak yolun kıyısına çekilmesine yol açacaktır.

Hayvanlar Yolun Ortasında Dönüp Duruyorsa

  • Hemen frene basın. Bu hareket hayvanın yoldan çekilmesine fırsat verir.

  • Hayvan şok içinde size doğru koşabileceğinden yoldan çıkmaya kalkışmayın. Bu durum arkanızdaki sürücüleri de etkileyebilir.

  • Yabanıl hayvanların birlikte dolaşma eğiliminde olduklarını unutmayın, etrafta başka hayvan olup olmadığını kontrol edin.

Bir Hayvana Çarptığınızda Yapmanız Gerekenler

  • Öncelikle hayvanın yaralanmadığından ya da daha kötü bir durumda olmadığından emin olun.

  • Hayvan küçükse ve hareket ettirebiliyorsanız, hayvanı yolun kıyısına çekerek diğer sürücüler için tehlikeyi azaltın. Ancak genel konuşmak gerekirse, bu işi erbaplarına bırakmak en iyisidir.

  • Hayvan büyükse, hareket ettirmeye çalışmayın.

  • Büyüklüğü ne olursa olsun, yaralı bir hayvanı kaldırmaya çalışmayın. Bu hareketiniz onu korkutabilir ve hayvan size tekme ya da ısırma girişimiyle karşılık verebilir.

  • Mümkünse, hayvanı sıcak tutmak için örtün. Hayvanların kafasının örtülmesi genellikle sakinleştirici etki yaratır. Hayvanı beslemeniz tavsiye edilmemektedir.

  • Mümkünse, yardım gelene dek hayvanı yalnız bırakmayın.

  • Aracın ikaz ışıklarını açın ya da acil durum yol fişeklerini kullanarak yaklaşan araçları tehlikeden haberdar edin.

     Bazı yerlerde, yolda bir hayvana çarptığınızda yerel trafik birimine (genellikle polis-jandarma) haber vermeniz gerekmektedir.  Hayvanın trafiği engellediğini bildirin, biri hayvanı yoldan çekecektir. Daha sonra hayvanın kaldırılması için uygun birimle irtibata geçeceklerdir.

 

 

TSBM

TEMEL SÜRÜŞ BECERİLERİ MERKEZİ

www.dersimizdireksiyon.net

POZİTİF VE DOLU DOLU DİREKSİYON DERSİ ALABİLECEĞİNİZ TEK ADRES

BAY VE BAYAN EĞİTMENLERİMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ.

 

 

 
  • DİREKSİYONDERSİ   TV
  • FARKIMIZ, KALİTE ODAĞIMIZ
  • HAYAT KURTARAN TRAFİK KURALLARI
  • ÇOCUKLAR İÇİN
  • GEÇMİŞ DÖNEMLERE AİT EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI
  • SÜRÜCÜLER İÇİN PRATİK BİLGİLER
  • 2010 YILI TRAFİK CEZALARI
  • ONLİNE EĞİTİM
  • EĞLENELİM
  • HABERLER
  • TRAFİKTE DİKKAT
  • KAMERALAR İSTANBUL
USTA DİREKSİYON EĞİTMENİ DİREKSİYON EĞİTİMİ DERSİ ÖĞRETİCİSİ NASIL OLUNUR
NEDEN DİREKSİYON DERSİ STAJYER ÖĞRENCİ
DİREKSİYON EĞİTİMİ KAZANIMLAR-ARAÇ VE YOL TANIMA-PRATİK-ÖZGÜVEN
BAYAN DİREKSİYON HOCASI PROFESYONEL SÜRÜŞ EĞİTİMİ
BAYAN DİREKSİYON ÖĞRETMENİ-SÜRÜCÜ EĞİTMENİ TERCİHİ    BAY-BAYAN
PEDAGOJİK FORMASYON-EMPATİ ACEMİ-DENEYİMLİ SÜRÜCÜ
DİREKSİYON-EHLİYET SINAVI SONUÇLARI
EHLİYET SINAV SORULARI EHLİYET SINAV YERLERİ     EHLİYET SINAV TARİHLERİ
 DİREKSİYON DERSİ TEORİK   KAZA YERİNDE İLKYARDIM UYGULAMASI
DİREKSİYON DERSİ TEORİK EĞİTMEN TAVSİYELERİ
DİREKSİYON DERSİ TEORİK KİŞİSEL GÜVENLİK
 ÖZEL DİREKSİYON DERSİ GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ GÜVENLİ SÜRÜCÜ
DİREKSİYON DERSİ PRATİK EKONOMİK SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-ECO DRIVE
DİREKSİYON EĞİTİMİ TEORİK AGRESİF SÜRÜCÜ
  DİREKSİYON DERSİ PRATİK  TEHLİKE ALGISI
  DİREKSİYON DERSİ PRATİK OTOMATİK VİTES
DİREKSİYON DERSİ PRATİK MANÜEL VİTES
SÜRÜCÜ KURSU PSİKOTEKNİK-SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI GELİŞTİRME
SÜRÜCÜ ADAYLARI-SAĞLIK RAPORU SÜRÜCÜ  BELGESİ TESCİL İŞLEMLERİ
  DİREKSİYON DERSİ TEORİK  ARIZA ANINDA HAREKET TARZI
PROFESYONEL SÜRÜŞ EĞİTİMİ  ONLİNE SÜRÜŞ TESTİ
DİREKSİYON DERSİ TEORİK YOLCU GÜVENLİĞİ
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PRATİK TEMEL SÜRÜŞ BECERİLERİ DİREKSİYON NASIL TUTULUR
TRAFİK VE YOL BECERİLERİ  SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ DERSİ DİREKSİYON EĞİTİMİ
OTOYOL SÜRÜŞ BECERİLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ-DİREKSİYON DERSİ
DİREKSİYON DERSİ PRATİK   ARAÇ BAKIMI RUTİN KONTROL
DİREKSİYON DERSİ PRATİK DİREKSİYON GELİŞTİRME   KOKPİT ALIŞTIRMASI
DİREKSİYON DERSİ PRATİK   AYNA SİNYAL MANEVRA  (A_S_M)
DİREKSİYON DERSİ PRATİK POZİSYON HIZ BAKIŞ  (P_H_B)
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ GÜVENLİ ARAÇ SEÇİMİ NCAP-INNOVATİON
DİREKSİYON DERSİ TEORİK SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ  ENGEL TEŞKİL EDEN APARATLAR MULTİMEDİA
DİREKSİYON DERSİ TEORİK EĞİTMEN-ÖĞRENCİ DİYALOĞU GÖSTER BANA-ANLAT BANA
 ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ   ARAÇ GÜVENLİĞİ-SİGORTA
BASİT SÜRÜŞ TEKNİKLERİ DİREKSİYON KONTROLÜ KALKIŞ ALMA TEKNİKLERİ
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PRATİK VİTES VE DEBRİYAJ KONTROLÜ
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PRATİK YOKUŞ YUKARI KALKIŞ ALMA
SÜRÜŞ EĞİTİMİ -SÜRÜŞ DERSİ-SÜRÜŞ TEKNİKLERİ FREN MESAFESİ-DURMA
ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ YOKUŞ YUKARI-AŞAĞI PARK
ÖZEL DİREKSİYON DERSİ PARK ETME TEKNİKLERİ PARALEL PARK-DİKEY PARK-GERİ PARK
İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ TAKİP MESAFESİ-HIZ DEFANSİF SÜRÜŞ
SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ DERSİ VİRAJLARDA HAREKET TARZI
DİREKSİYON DERSİ PRATİK SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ DERSİ SOLLAMA-GEÇME-GEÇİLME
DİREKSİYON DERSİ PRATİK    GECE SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
DİREKSİYON EĞİTİMİ TEORİK  ACİL DURUM ARAÇ KİTİ
DİREKSİYON HAKİMİYETİ TRAFİKTE SÜRÜŞ EĞİTİMİ MANEVRALAR
PROFESYONEL  SÜRÜŞ EĞİTİMİ DİREKSİYON DERSİ PRATİK KAVŞAKLAR-KATILIMLAR
DİREKSİYON EĞİTİMİ TEORİK TRAFİK İŞARETLERİ-TRAFİK IŞIKLARI
DİREKSİYON KURSU TEORİK YAYALAR- DİĞER YOL KULLANICILARI
DİREKSİYON DERSİ TEORİK  SÜRÜŞ ERGONOMİSİ SAĞLIKLI SÜRÜŞ
SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜŞ SİMÜLATÖRÜ NETTEN DİREKSİYON DERSİ
ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ ALKOL, İLAÇ VE GSM DİREKSİYON OKULU
HAVA KOŞULLARI-YOĞUN YAĞIŞLI SİSLİ ORTAM-KAR VE BUZLU HAVA SÜRÜŞ TEKNİKLERİ-SÜRÜŞ DERSİ
SÜRÜŞ EĞİTİMİ-SÜRÜCÜ OKULU-DİREKSİYON DERSİ OYUNLARI-GÖRSEL DERS-ONLİNE-VİDEO DERS
ARAÇ SATIN ALMA-TAVSİYELER TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ
ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI İSTANBUL
2009 © Her hakkı saklıdır. Sitedeki materyaller izinsiz kopyalanamaz. MAXEL YAZILIM [email protected]
  • sayfayı paylas
  • stumbleupon
  • Delicious
  • reddit
  • Digg
  • Twitter
  • Myspace
  • email
  • linkedin
  • yahoo
  • newsvine
  • netvibes
  • google
  • Diigo
  • friendfeed